bokeh club » говорилня

телеметрични чудения

(47 posts)

Tags:

1. Ако искаш да влезеш в клуба на почитателите на Chinon, Ети ти предлагам CE4. Имам два под ръка, тествани. Цена: колкото дадеш. Офертата важи само за дамата, за кибиците: по 2....

Posted 2 years ago # Login to Send PM
  2. Сериозно ли?! А може ли да ме чакаш до месец? :))) Моля! Нямам идея как върви това като цена. Бях си сложила таван около 80лв. за лентов. Не искам да те ощетявам, така че кажи ти цена:).

3. Жоре Зед продава един канон 7 за около 1700Е.

А лаиката ...... зависи от цената.И сега ми е добре с преходника на канончето.

4. явно отдавна го продава :))))

иване, не питай по-добре. както казах цената е ицвергска :-)

5. Горната граница Ети е 50лв. Взех го, защото една форумка търсеше нещо такова, но не се обажда. Това е малка камера, като за женски ръце(не че на мен не ми приляга). Габаритите и възможностите са почти като на Марков CG5. Ако си наблизо може да я пробваш. Може да се прати с нещата на Георги, ако си от Варна или като си идвам живот и здраве Май месец. Парите когато можеш.

6. 50! дадено! :) Предпочитам да не пробвам на никой, щото съм държала таквоз чудо като дете и баща ми го настройваше. Сега ще почвам от а и б, и ще задавам тъпи въпроси. Ако искаш прати я с нещата на Георги, а той ще ми я препрати към софето, ако няма да си идвам скоро към Варна. Май месец ще ги имаш парите:). Благодаря

7. OK, ще видим как да направим пращането.

Апаратът е лесен за работа и работи с приоритет на скоростта, има клинче за фокусиране и индикация на скростта във визьора. Това което ми харесва е че има АЕЛ, за разлика от повечето Пентаксови тела от това време. Лошото е че няма механична скорост и като умрат батериите не можеш да снимаш и синхронизацията на светкавицата е 1/60. Пълна информация тук:
    http://www.butkus.org/chinon/chinon/ce-4/ce-4.htm

Вариантът продаван в немско, който и ти предлагам, се казва Revue AC2 и е 1:1 с оригиналът и разликата е само в надписът. То и сега има един в София(Chinon, а не Revue), но е малко неугледен и работи само в автоматичен режим(не може да се поставят ръчно скоростите). Това в 90% от случаите ти е напълно достатъчно. Бях предвидил да ходи на ремонт в Ст.Загора, но ако искаш мога да ти дам адрес и да го вземеш да си играеш с него(надявам се да не е пратен още и да е в София). И той е тестван и работи.

8. Май да вземеш този от София е по-лесен вариант. Снимай и ако ти хареса ще ти донеса по-запазен като дойда. Така ще имаш и време от няколко месеца за рекламация.

9. Да, прав си. Ако се оправя с този, ще мога и с бройката от немско:)

10. Дай да се разберем на маил че оспамихме темата на човека. ivan.genchev at gmail.com

11. ети, филмите се съхраняват в хладилник, започвай от сега да подготвяш терена в къщи. за да няма ситуации на изненада кви са тия ленти аджеба до бирата ми? :-Р

12. В хладилника на жената едното чекмедже е пълно с филми. При мен също има, а и в БГ съм оставил. Изобщо където и да отида да има...

13. И в кутииките се слагат по няколко зърна ориз за да не се овлажнява.влагата е по-зле от топлината.

14. Нали знаете по какво се познавали варненци... като удрят по масата със солницата, та ясно това с ориза, ако не - торбичките с/у влага дето идват с обувките;). В къщи аз пия бирата и хладилника ми е виждал и по-странни неща - ваксини напр.;)

Иване сега ти пиша:)

15. Ети, с две ръце подкрепям предложението на Иван да вземеш CHINON, CHINON-а е супер машина,лека и удобна - удоволствие е да се работи, аз не случайно си го избрах за лентово тяло,при наличието на много други подобни,всичките екстри които Иван ти е изброил,рядко в друг апарат ще ги има накуп :) Освен това той забрави да ти каже,че има и мулти-експозиция, т.е един кадър да можеш да го експонираш колкото пъти си искаш 2- 3- 200 пъти,върши много добра работа при нощни снимки и за артЪ работи хехехехе

16. Марков благодаря:). Друго си е да получиш квалитетна подкрепа. Това последното ми предстои да го тренирам с експонирането. То докат го нацеля без четене на дигиталката... голям смях падна. Ще ме траете в началото да ви питам разни глупости;).

17. Всичко на тези камери е толкова интуитивно че веднага ще го разбереш. Един поглед стига. Марков е много прав за многократната експонация. При Пентакс е навряна на майната си от долу и е голям гърч. Тук е просто песен.

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.