Жоре ми .. ХДР майна..
В тази снимка виждам едно дърво на фона на небе .. в дясно където е цялата тежест на снимката ми се губи детайл .. Това парапет ли е горе .. ква е фасадата.. Къщата по този начин не ми говори.. Центъра ми е дървото .. в дясно някво тъмно и така .. Аз бих снимал повече къща :).. независимо от диагоналните градации и композиции, щото в този случай според мен с тях не се постига хармония в кадъра и не е нужно да се ползват.
Ще вземаме ;) стига да даваш хехе
но офенс
bokeh club » електрически стол
айде ето нещо за критика
(42 posts)-
Posted 2 years ago # Login to Send PM
-
Ух,докато се усетя да те изнудвам за светкавицата и ти си си признал:)).Хитър ход,хехехе!
Мне...кадрирането не ме радва.Мойта идея се припокрива с тази на Некст за живото-мъртво дърво-човекоядец и точно поради тази причина,за да изглежда по зловещо трябваше да се вижда по-голяма част от него.Цялата корона и поне половината ствол.Вертикален кадър е за мен.Така и диагонала щеше да изпъкне но нямаше да накланя снимката.Харесва ми небето,ако нямаше ,кадъра нямаше да "диша" ,както каза по-горе.Колкото повече небе ,толкова по-добре,мисля си.Не се сещам дали го снима на 17мм,но ако не е,е трябвало,а ако е на 17мм значи 2-3 крачки назад щеше да е добре,за да се вижда цялото дърво,къщата да се надвеси над него като да го блокира и въпреки това ,да има небе от горе(достатъчно).Posted 2 years ago # Login to Send PM -
Жоре ми .. ХДР майна..
В тази снимка виждам едно дърво на фона на небе .. в дясно където е цялата тежест на снимката ми се губи детайл .. Това парапет ли е горе .. ква е фасадата.. Къщата по този начин не ми говори.. Центъра ми е дървото .. в дясно някво тъмно и така .. Аз бих снимал повече къща :).. независимо от диагоналните градации и композиции, щото в този случай според мен с тях не се постига хармония в кадъра и не е нужно да се ползват.реално това е идеята, в дясно да тежи, къщата да е надвиснала над дървото, и освен това да сочи нагоре. тежи ако в ляво нямаше дърво и имаше само наклонена къща и небе, при това къщата съсредоточена в дясно.
продължавам да мисля, че има градация. човешкия подглед подсъзнателно тръгва отляво надясно, както сме свикнали да четем. та тръгва отляво и те води до надвисналата къща, и после се връща на дръвчето. класика отвсякъде. :)
няма съсредоточен център, това беше бъзик-защита по-напред. че дървото е в центъра и има и централна композиция. :Р
Posted 2 years ago # Login to Send PM -
Ух,докато се усетя да те изнудвам за светкавицата и ти си си признал:)).Хитър ход,хехехе!
Мне...кадрирането не ме радва.Мойта идея се припокрива с тази на Некст за живото-мъртво дърво-човекоядец и точно поради тази причина,за да изглежда по зловещо трябваше да се вижда по-голяма част от него.Цялата корона и поне половината ствол.Вертикален кадър е за мен.Така и диагонала щеше да изпъкне но нямаше да накланя снимката.Харесва ми небето,ако нямаше ,кадъра нямаше да "диша" ,както каза по-горе.Колкото повече небе ,толкова по-добре,мисля си.Не се сещам дали го снима на 17мм,но ако не е,е трябвало,а ако е на 17мм значи 2-3 крачки назад щеше да е добре,за да се вижда цялото дърво,къщата да се надвеси над него като да го блокира и въпреки това ,да има небе от горе(достатъчно).кадрирането точно е връхта в случая, въпреки че нямаше мегдан в ляво да го направя както ме кефи мене. и въпреки това кадъра си ми стои доста приятно. за вертикален, незнам. може да тествам тия дни.
като цяло кадъра е страхотен :D
хахах george ми прилича на малкия храбър оловен войник;). Критика а... трудно се критикува непоклатима гледна точка.
Ети, ама Жоро е и един скромен,скромен хахахха, вярно е обаче че кадрирането е най-малкия кусур,той обаче ни провокира със светкавици и разни други хватки,имам чувството че нарочно,нищо ще чакаме друг кадър :Р
П.С. За крачките назад да влезе цялата корона на дървото съм с две ръце обаче.
ее нали казахте да се браним със зъби и нокти :)
признавам че кадъра е мислен и нарочно избран подвеждащо заради просветката. ама аз немислените кадри обикновено ги трия. виж обаче има ценни мисли по критиката на фотката, част от които приемам. а ужасно мразя критика :Р
Знаем, знаем;)
кадрирането точно е връхта в случая, въпреки че нямаше мегдан в ляво да го направя както ме кефи мене.
Много си прав.
Вчера минах покрай тази къща(в баря долу) и в интерес на истината не можах да намеря място от което да влезе по-голяма част от дървото без да вкараш ненужни елементи(малко по-надолу почват да се виждат къщите отзад).Вертикален кадър ,както бях предложил-не става:(,хем бях с обектив 35мм приравнено ,с 27мм ще е още по-трудно.Определено тази композиция е най-добра.
П.С:Или после да ретушираш къщите, които ще изникнат отзад при вертикален...Posted 2 years ago # Login to Send PM -
:D
mezan - засрами се! каква "критика" е това! george, ако и следващите 2 са ти такива, аз определено няма да се включа :D
Амиии...да права си:),раздела е друг,но наистина пробвах и викам да го кажа.Обаче остава варианта с вертикалния карър+ретуш евентуално,няма да боли:)).
Posted 2 years ago # Login to Send PM
Reply
You must log in to post.