bokeh club » фото-новинки

новите неща от Пентакс

(38 posts)

1. User has not uploaded an avatar
    tarzan
    Member

А като го сложиш на 1/2.5" матричка си е астро обектив, а?

Ясене ако ще пишем без да четем или като четем като дявола евангелието можеш спокойно да затриеш профила ми... Провери какво значи 1/2.5" и тогава пиши.

Аз казвам какво мисля и го обяснявам. Отворих темата, защото всички тия неща от Пентакс ми харесват — на теб не ти харесват ли, по друг начин ги възприемаш ли, или не си съгласен с простата аритметика за изчисляване на ъгъла, перспективата и дофа при едно и също фокусно разстояние на различни кропове?

Къде съм казъл че не харесвам Пентакс? Не харесвам драсканици за Пентакс. И не е нужно да повтаряш едно и също по няколко пъти. Една неистина повторена 100Х не става истина. За разлика от теб, чета внимателно написаното от другите.

Posted 4 years ago #
  2. turin
    turin
    самолето самоплав

Не те чува-а-ам, не те чувам... Нещо връзката е лоша.

(то пък какво ли да чувам толкова, само обяснения какво аз съм бил казал и как аз не съм бил чел и разбрал правилно... ми който не може да обяснява, не го разбират)

Posted 4 years ago #
  3. turin
    turin
    самолето самоплав

Не е нужно да заплашваш с напускане всеки път, като има неразбиране.

То верно че вече преебахме темата с глупости, ама не съм аз първи започнал с острите реплики, даже те помолих да не ме нападаш малко по-горе. Ако нещо искаш да обясниш, обясни го. Обяснението включва и разбирането от другите.

А не "мрън, аз не искам да чета глупости, ти нищо не разбираш". Ми не разбирам, казвам си го. Нали затова е тая тема, за да обсъждаме и да си обясняваме нещата.

Posted 4 years ago #
  4. User has not uploaded an avatar
    tarzan
    Member

Писането е отговорност и уважение към четящите. Или просто искаш да си чатиш и да забравиш какво си написал утре. Нямам нищо против да пишеш дълги постове за какво харесваш , но когато ги пълниш и с грешки не мога да мълча. Когато сложиш ДА*55 на Спотматик ела да ми се обадиш.

Posted 4 years ago #
  5. User has not uploaded an avatar
    tarzan
    Member

Едно не мога да разбера защо е 55мм а не 50мм

Според мен за да не се покрива изцяло с предишни съществуващи обективи, Марков. Айде при 43мм има аргумент, но какъв е за 77мм, ако не да се различава от ФА*, М и К и М42 85мм. Има и една друга аналогия. По едно време обективите са се правили така че да се получи "точна"(1.4, 1.7, 2, 2.8) бленда (нещо като 52/1.4/1.8 и 57/1.2/1.4 на Коника). Има и обратнната тенденция да се правят обективи с точно фокусно разстояние и каквата бленда стане от дизайна(например 50/1.9 Шнайдер, 50/1.6 Фуджинон). Та модата се е менила с годините.

EDIT
    Нека шеговито наречем първата "тенденция" преоритет на бленда, а вторият преоритет на фокусно разстояние.

Posted 4 years ago #
  6. User has not uploaded an avatar
    tarzan
    Member

Намерих малко детаили за новата матрица на Пентакс/Самсунг. На същия блог има и тестовите снимки.

Posted 4 years ago #
  7. turin
    turin
    самолето самоплав

PopPhoto са пуснали ревю на к20д с тестове. Тестовете, които излязоха досега имат някои разминавания и все още май не са направени достатъчно подробни и прецизни ревюта — това посленото не е мое мнение, а от участници в PDML.

Ето една статия, в която се сравняват тестовете на PopPhoto на к20д и други апарати от класа му, като 40д на Канон, д300 на Никон и а700 на Сони:

http://ricehigh.blogspot.com/2008/02/first-k20d-production-camera-formal.html

Авторът прави свои си изводи, това е просто още едно от предварителните ревюта за четене ;)

Posted 4 years ago #
  8. User has not uploaded an avatar
    tarzan
    Member

Имам известни резерви към изказванията на ricehigh, който ми е известен с неуравновестта на писанията си от форума на фотозоне.де.

Posted 4 years ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.